Maten på setra

På Formoseter får du heimelaga mat basert på stuttreiste råvarer, mye fra egen gard, og ellers fra Gudbrandsdalsmat og andre garder i Gudbrandsdalen.

Anders har hovedansvaret på garden Formo. Her produserer vi mjølk, storfekjøtt, korn og gras. Vi produserer også mye ved, så det er rikelig med ved i alle seterhusa til peis og vedomner som varmer godt.

Cecilie er kokk og styrer kjøkkenet på Formoseter. Inspirasjonen hentes fra lokale tradisjoner og oppskriftene bestemødrene våre brukte, kombinert med impulser fra moderne kjøkken.

Vi baker alt av brød og kaker sjøl.

KONTAKT OSS

Vi tilbyr

Selskapsmat

Det er viktig å kunne samle flokken sin, ikke minst når noe skal feires, og Formoseter er godt egna til livets små og store markeringer.

Da dekker vi langbordet i Formostugu og ønsker velkommen inn til et festmåltid basert på lokale råvarer, respekt for tradisjoner og inspirasjon hentet fra verden utenfor.

Ta gjerne kontakt med Cecilie på forhånd, så kan vi i fellesskap planlegge kvelden slik dere ønsker den.

Hentemat

Hvis det frister å komme fram til heimelaga kveldsmat fra Formoseter, kan vi tilby på bestilling:
- Seterblings, påsmurt nybakt seterbrød med skinke, ost, sylta løk og salat.

- Kjøttsuppe av storfe fra Formo og grønsaker. Serveres med flatbrød og nybakt seterbrød.

Du vil finne maten du har bestilt, i kjøleskapet og på kjøkkenbenken i det seterhuset dere skal bo i. Om du har kjørt langt og lenge for å komme hit, kan du runde av dagen med stuttreist mat og gode samtaler rundt matbordet, og kjenne at skuldrene senker seg. Du er framme.

Vi kan også levere et varmt festmåltid og anbefaler vår storfegryte av kvige fra Formo. Serveres med salat, omnsbakt potet & nybakt seterbrød. Vi kan bringe varmt og nylaga på døra til avtalt tidspunkt.

Kontakt oss gjerne for tilbud og spørsmål.

Gladmat

Seterkaféen er åpen i vinter- og påskeferien og under Fjellviku på Høvringen, som arrangeres den siste uka i juli hver sommer. Da står heimelaga is, fersk gjærbakst, kvigeburger, rømmegraut og seterblings på menyen.

I vinterferien og påskeferien inviterer vi til quizkveld med kvigeburger.  På disse kveldene er det fullt hus og ekstra god stemning i Formustugu.

Vi får stadig ideer til flere gladmat-arrangement framover, så følg med!

Kontakt oss gjerne med spørsmål

Møtemat

Formoseter er godt egna til både dagsmøter og lunsj til lunsj-samlinger der målet er å jobbe uforstyrra, og samtidig få et avbrekk fra en hektisk hverdag. Møtebordet i ett av seterhusa er klargjort når dere kommer, med kaffe/te, vatn og litt fersk heimebakst. Mens dere jobber, gjør vi klar for gode og stuttreiste fellesmåltider i Formostugu.   

På Formoseter har vi ulike kurspakker, og vi bidrar også gjerne med skreddersøm. Uansett tar vi ansvar for vertskapsrollen, så dere får ei god arbeidsøkt før dere går til dekka bord. Den klare fjellufta renser hodet, og naturen rundt oss inviterer til indre ro og lange tanker. Spør oss gjerne om mulige aktiviteter og turmål mellom møter og måltider.  

Kontakt oss gjerne med spørsmål om dagmøter, arrangement eller samlinger med overnatting. 

Så godt å komme fram og finne en deilig kjøttsuppe i kjøleskapet og ferskt brød på benken!  Bare oppvarmingen sto igjen, og vi kunne legge de minste og servere resten av flokken selv etter hvert som de dukket opp utover kvelden.
— Gjest

Alt starter med råvarene

Som vertsfolk og gardbrukere kjenner vi ansvar for å levere god kvalitet i alle ledd, fra dyrking av korn, grønnsaker og fôr, til god dyrevelferd i alle faser, og helt fram til de ferdige rettene står på bordet. 

Mattistjønn er det gamle fiskevannet ved garden og Gudbrandsdalslågen. Er vi heldige og får fisk når vi setter garn, blir det gjerne ørret på menyen.

Kvigene våre beiter på seterkveen som sommeren. Det er viktig for oss at dyra har det bra hele livet, og som generasjonene før oss, er vi opptatt av å forvalte ressursene godt også i neste fase.

På setra har vi spesialisert oss på kvigeburger, kjøttsuppe og gryte av kvigekjøtt, og til fest serverer vi gjerne filetene.

Ellers byr sensommeren på bringebær, rips, solbær og sommereple fra egen hage. Mye av dette vil du finne igjen på dessertbordet her på Formoseter ut over høsten.